en ung kvinna i klänning sitter vid ett fikabord utomhus. En ung man med mc-glasögon i pannan närmar sig med en korg i handen.

Ungdom

En tid av glada minnen, av förälskelser, gemenskap, dans, musik, studier och planer för framtiden. Och en tid av oro, ensamhet, olycklig kärlek, misslyckanden och svikna förhoppningar.

Citat från utställningen:

"På Centralkaféet i Malmköping fanns en jukebox. Det kostade 75 öre att spela en skiva. Bill Haley var populär. Och så Elvis och de andra förstås. Jag köpte min första skivspelare på avbetalning. Första skivan var Lars-Erik Larssons Pastoralsvit. Nästa var Ella Fitzgerald. Radio Luxemburg var en sensation för oss som var vana vid Sveriges Radios enda kanal. Rockmusik hela tiden!"

Minnena från ungdomstiden är starka och i många fall har de satt djupa spår och påverkat det fortsatta livet. Den här utställningen är tänkt att locka fram några av ungdomstidens minnen. Både bra och dåliga.

Utställningen består av ett skåp fyllt med saker från en ungdomstid från 1950-talet och framåt. Allt från hårspolar till portabel skivspelare till Hemliga lådan. Det finns också texter och bilder. Ta fram sakerna, håll i dem, låt minnena komma.

Bokningsinformation

Utställningen kan arrangeras på olika sätt och behöver en yta på cirka 1,5 x 1,5 meter.
Kostnad: Gratis. Utställningarna lånas ut, transporteras och monteras gratis till äldreomsorgen i hela länet.

Kontakt för bokning:

Skicka e-post till museipedagogik@regionsormland.se

Frågor:

Kontaktperson: Veronica Ljung
E-post: veronica.ljung@regionsormland.se
Mobil: 072-148 27 11