En snickarbänk och verktyg till snickeriarbeten

Snickarbon

Ställ dig vid snickarbänken. Här finns verktyg för både hobbysnickaren och yrkessnickaren. Titta och känn på de slöjdade sakerna.

Citat ur handledningen som medföljer utställningen:

"Något jag inte kan det är att svarva. Jag har försökt och jag har en svarv. Då brukar jag tänka att det är det ju så många andra som gör, så det behöver inte jag göra. Men jag har börjat göra svepaskar på senare tid, det har jag inte gjort förut. Det är inte så svårt.

Kniven som jag slöjdade lärde mig att tålamod är en dygd. För när man slöjdar så måste man slipa massor med fina sandpapper för att få det bra. Det var ganska tråkigt men knivarna blev ganska fina tycker jag."

Idag är det många som hobbysnickrar. Anledningarna till hobbysnickeriet är många. En del fortsätter efter ett yrkesliv, någon ser det som terapi och avkoppling, andra tycker om att arbeta med händerna. Någon kanske vill göra presenter att ge bort – barnbarnen får hållbara leksaker och moster får en fin svarvad ljusstake.

Snickeriet kan ju också vara en produkt av ett annat intresse t.ex. fågelskådning – så man bygger fågelbord och fågelholkar för att se fåglarna i sin trädgård.

Utställningen består av en snickarbänk med hyllor och skåp fyllda med slöjdade alster och olika verktyg.

Bokningsinformation

Utställningen behöver en yta på cirka 1.5 x 1 meter.

Kostnad: Gratis. Utställningarna lånas ut, transporteras och monteras gratis till äldreomsorgen i hela länet.

Kontakt för bokning:

Skicka e-post till museipedagogik@regionsormland.se

Frågor:

Kontaktperson: Veronica Ljung
E-post: veronica.ljung@regionsormland.se
Mobil: 072-148 27 11