En grupp med människor sitter och arbetar med trähantverk utomhus

Rådgivning inom hemslöjd

Vi svarar gärna på frågor om allt från kurser till slöjdmaterial. Vi erbjuder också rådgivning och försäljning av material till folkdräkterna från Vingåker och Österåker

Har du frågor och funderingar kring var du kan få tag på bra slöjdmaterial, beskrivningar, böcker eller liknande är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi kan också tipsa om var du kan lära dig olika slöjdtekniker eller gå en utbildning inom slöjd.
Vi erbjuder också rådgivning till dig som exempelvis jobbar som slöjdlärare eller bedriver näringsverksamhet inom slöjdområdet.

  • Helena Åberg kan svara på frågor om trä och smide
  • Karin Edlund kan svara på frågor om textil och folkdräkter
  • Anny Liivamäe kan svara på frågor om slöjd med barn och unga

Folkdräkter från Vingåker och Österåker

Två kvinnor och två män iklädda folkdräkter står och pratar

Fotograf: Laila Duran

Har du en gammal dräkt som behöver kompletteras, eller vill du kanske sy en ny? Hos oss kan du få rådgivning samt köpa mönster och material till folkdräkterna från Västra Vingåker och Österåker i Sörmland.

Du kan alltid handla mönster och material genom vår webbutik. Om du vill titta och känna på materialen eller få personlig rådgivning kring en gammal eller ny dräkt kan du boka tid i Museibutikens lager i Nyköping. Betalning i butikslagret sker mot faktura.

Observera att butiken endast har öppet efter överenskommelse!

Vi tar tyvärr inte emot dräkter eller dräktdelar för försäljning, men hjälper gärna till med tips på var och hur du kan sälja din begagnade dräkt.