Bokmärken föreställande bebisar
För äldreomsorgen

Minnesutställningar

De bekanta föremålen, ljuden och bilderna stimulerar alla sinnen. Man får hålla i sakerna! Berättelserna och bilderna som följer med utställningarna kan inspirera till att berätta egna minnen. Från och med den 1 februari är verksamheten med minnesutställningar igång igen. Bokning sker via bokningen@regionsormland.se

Fisket

Minns fiskespöet i handen, vattenstänk och sprattlande fiskar. En minnesutställning om fiske.

Olika förpackningar och burkar

Handla

Fyll kundkorgen med gamla förpackningar. Känn doften av kryddor. Minns lanseringen av pulvermos, djupfrysta gröna ärtor och fiskpinnar.

Bokmärken föreställande bebisar

Leksaker

Titta in i det välfyllda skåpet och kanske hitta just din favoritleksak. Spela spel, lägg pussel, bläddra i barnböckerna eller sjung med i sångerna.

Hjälm och handskar använda under lumpen

Lumpen

Öppna ”snuskburken” och minns smaken av ärtsoppa. Utställningen väcker lumparminnen, samt minnen från beredskapstiden och efterkrigstiden.

Skolbänk med svarta tavlan i bakgrunden

Skolan

Bänken, svarta tavlan och kulramen. Många minns sin första fröken, andra med glädje, några med ilska. Ingen är likgiltig inför sina skolminnen.

Snickarbon

Ställ dig vid snickarbänken. Här finns verktyg för både hobbysnickaren och yrkessnickaren. Titta och känn på de slöjdade sakerna.

Olika föremål som har med tvätt att göra, bland annat en skurborste och klädnypor

Tvätta

Känn doften av såpa och tvätta med hjälp av tvättbräde. I utställningen finns bland annat en tvättmaskin från 50-talet.

Köksprylar, framförallt en stor gryta och konserveringsapparat

Äta

Öppna skåpet, titta och känn på alla välbekanta föremål som fanns i köken för 60-70 år sedan. Och koka gärna lite kaffe!