Julgranskulor, Gott nytt år-kort.

Jul

Minns din barndoms jular! I utställningen finner du julsaker som använts av flera generationer. En minnesutställning om julen.

Citat ur handledningen som medföljer utställningen:

"Som barn besökte jag alltid julottan. Vi gick hemifrån vid femtiden på juldagsmorgonen. Det var mörkt, snö och kallt. Stjärnorna gnistrade och snön knarrade under kängorna. Kanske hade man julklappsvantarna på. Vägen till kapellet lystes upp av marschaller och inne i kyrkan brann endast stearinljus. Så började kyrkklockorna ringa. Godsägare Åhlund med fru kom in och vi sjöng "Var hälsad sköna morgonstund". Då kände man att det var jul på riktigt."

Minns din barndoms jular. Kika in i skåpet och låt er inspireras. Varför inte ta chansen att julpyssla! Lyssna till sångerna, känn doften av julkryddorna. I utställningen finner du julsaker som använts av flera generationer.

Minnena från våra jular är ofta starka. Vi följer traditioner som gått i arv från generation till generation. Vem minns inte känslan när man vaknade tidigt på julaftonsmorgon. Förväntningarna var höga och väntan på jultomten var alltid lång.

Bokningsinformation

Utställningen kan arrangeras på olika sätt och behöver en yta på cirka 2,5x1 meter.

Kostnad: Gratis. Utställningarna lånas ut, transporteras och monteras gratis till äldreomsorgen i hela länet.

Kontakt för bokning:

Skicka e-post till museipedagogik@regionsormland.se

Frågor:

Kontaktperson: Veronica Ljung
E-post: veronica.ljung@regionsormland.se
Mobil: 072-148 27 11