Om webbplatsen

Här hittar du kortfattad information om vad webbplatsen innehåller och hur du hittar det du söker. Du kan även läsa om tillgängligheten.

Webbplatsens innehåll

Webbplatsen innehåller besöksinformation för dig som vill besöka våra utställningar och aktiviteter, bokningsinformation till dig som vill boka något ur vårt bokningsbara utbud och grundläggande information om vår verksamhet.

Webbplatsen innehåller även en kunskapsbank där du kan utforska samtid och historia, kulturmiljöer eller utöka dina slöjd- och konstkunskaper.

Du kan även vara med och bidra till historieskrivningen genom att skicka in dina egen berättelse, utifrån dina egna intresse eller utifrån de frågeställningar vi arbetar med just nu.

Hur du hittar information

Det finns olika sätt att hitta den information som intresserar dig. Ett sätt är att navigera dig fram genom att välja ingång i toppmenyn eller att använda sökfunktionen längst upp. På vissa sidor kan du även filtrera fram rätt sidor utifrån kategori och/eller ämne. 

Läsa dokument 

En del dokument har vi valt att lägga in i så kallat PDF-format. För att läsa filerna behöver du gratisprogrammet AcrobatReader.

Ladda ner AcrobatReader

Webbplatsen är tillgänglig

Webbplatsen följer internationella och nationella tillgänlighetsregler (WCAG 2.1). Den är byggd för att vara tillgänglig för så många som möjligt. Det ska inte spela någon roll om du sitter vid en äldre dator, har en mindre skärm, eller har någon form av funktionsnedsättning, tillfällig eller permanent. Du ska ha möjlighet att använda webbplatsen oavsett dina tekniska eller personliga förutsättningar.

Anpassa textstorleken

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens meny. På surfplatta och smartmobil kan du ofta ändra textstorleken i enhetens inställningar, se din enhets manual.

Talande webb

Webbplatsen är ansluten till talande webb

Följsam design

Webbplatsen har en så kallad följsam design och anpassar sig efter skärmstorleken. Innehåll och funktioner anpassar sig till den enhet du för tillfället använder, oavsett om det är en smartmobil, en surfplatta eller en stationär dator. All information är tillgänglig oavsett vilken enhet du använder.

Standarder

För att strukturera innehållet på sidan används HTML 5. Presentationen av innehållet styrs via stilmallar, så kallade Cascading Style Sheets (CSS). Webbplatsens kod är av god kvalitet och följer standarder.

Ansvariga för innehållet

På de flesta sidor finns en kontaktperson som du kan höra av dig till om du har frågor om innehållet. Om kontaktperson saknas kan du alltid höra av dig till info.museet@regionsormland.se.

Webbplatsen utvecklas kontinuerligt. Om du har problem med sidan, eller vill kommentera webbplatsen tar vi gärna emot dina synpunkter. Skicka synpunkter till  natalia.berggren@regionsormland.se

Utgivningsbevis

Sörmlands museums webbplats (www.sormlandsmuseum.se) publiceras med utgivningsbevis och omfattas därmed av yttrandefrihetsgrundlagen.

Ansvarig utgivare är länsmuseichefen Susanna Janfalk.