Tillbaka
Ljud

Eva Bonde

Ta del av samtalet mellan pristagare av Stora historiepriset 2021 Eva Bonde och Tobias Svanelid, redaktör för Vetenskapsradion i Sveriges radio P1.

Stora historiepriset 2021, Sveriges största historiepris, gick till Eva Bonde, chefredaktör på Historiskan, Sveriges första kvinnohistoriska tidning. Priset delades ut på Sörmlands museum den 29 september 2021.

Om Eva Bonde

Eva Bonde har en kandidatexamen i historia från University College Dublin och utbildade sig till journalist vid Lunds universitet 2005–2007. Hon är grundare av förlaget Systerskapet AB som också ger ut Historiskan. Eva Bonde har varit verksam som redaktör och journalist inom historiska tidningar sedan 2009. Innan hennes nuvarande roll på Historiskan var hon redaktör för tidningen Allt om Historia (LRF Media).

Om Stora historiepriset

Stora historiepriset är Sveriges största historiepris. Från och med år 2021 är prissumman 100 000 kronor. Priset kan inte sökas. Man blir tilldelad priset och en oberoende jury utser pristagaren.

Priset delas ut av Sörmlands museum och Nyköpings kultur- och fritidsnämnd till historiker eller annan som utan att göra avkall på fackmässig korrekthet, lyckats föra ut historiska kunskaper och forskningsresultat i en vidare krets så att intresset för ämnet ökat.

Fler video- och ljudklipp från tidigare års pristagare

Läs mer om Stora historiepriset

Byggnadsvård

Visningar i magasinen

Mat

Historien i Sörmland

Slöjd och hantverk

Barndom

Hälsa och ohälsa

Kärlek

Krig och fred

Arbete

Kläder och mode

Nyköpingshus

Stora historiepriset

Hällristningar och arkeologi

Politik och demokrati

Kolla husen i Trosa

Övrigt