Tillbaka
Artikel

Möten med människor

Historien i Strängnäs kommun - del 2

För 500 år sedan valdes Gustav Vasa till kung i Strängnäs. Det var en viktig händelse för Sveriges utveckling till det land det är idag.

Men det finns förstås också mycket mer att veta och lära sig. Här får du arbeta med Strängnäs kommuns historia genom berättelser om människor från olika tider. Hur var det att gå i skolan i Mariefred på 1800-talet? Vem ligger begravd i väggen i Överselö kyrka? Och vad hittade egentligen skolpojken Håkan på sjöbotten år 1959? Detta är bara några av de berättelser du får arbeta med.

I denna lektion kan du välja mellan sex olika övningar. Du kan göra alla från början till slut eller välja ut en eller några som passar dig. Fråga din lärare om hur du ska lägga upp arbetet.

Lycka till!

Övningar

Information till läraren

Om Historien i Strängnäs kommun

Detta digitala lektionsupplägg är den andra av två delar som handlar om Strängnäs kommuns historia. Del 2 fokuserar på berättelser om människor med särskilt fokus på barn.

Del 1 fokuserar på bilder av historien, som historien berättas genom bilder, kartor, konstverk, föremål och historiska lämningar.

Till första övningen