Hus av klossar
10 feb 2019 - 20 apr 2019 | Tidigare utställning

Min väg är krokig

Utställningen visades till och med den 20 april 2019.

Hus av klossar

På Utställningstorget visas den stora slututställningen för konstprojektet Min väg är krokig. Den är gjord av konstnären och barnboksförfattaren Sara Lundberg, tillsammans med 600 förskolebarn i Sörmland.

Det är ett färgsprakande landskap som möter besökaren på museet. En explosion av kreativitet och skaparglädje som vittnar om många månader av arbete och planering. Ett Sörmland i miniatyr - eller är det en helt annan värld? Det vet bara skaparna av husen, som alla är under 6 år.

Projekt med förskolor

Under hösten har ca 600 förskolebarn i Flen och Strängnäs kommun deltagit i vårt projekt Min väg är krokig. Med inspiration från Sara Lundbergs bildvärld i böckerna om Vita - flickan som målar strecken på gatorna - har de skapat egna hus som sedan bildat landskap i tre olika utställningar. Nu har vi samlat ihop alla hus till den stora slututställningen på Sörmlands museum.

Om Sara Lundberg

Sara Lundberg (f. 1971) är konstnär och författare, bosatt i Stockholm. 2009 debuterade hon med boken Vita streck som sedan fick uppföljaren Vita streck och Öjvind. Hon vann Augustpriset i barn- och ungdomsklassen 2017 för Fågeln i mig flyger vart den vill.

Kurioso

Utställningen är en del av Kurioso – en konstfestival för barn och unga i hela Sörmland som hålls vartannat år. Under hösten 2018 arrangerades utställningar, workshops, samtal och performance på museer, bibliotek, konsthallar och oväntade platser.

www.kurioso.se

Stort tack till Hälleforsnäs konstgalleri, Multeum Strängnäs och Mariefreds bokhandel