överblick museitorget
7 nov 2020 - 21 jan 2021 | Kommande utställning

Sörmlandssalongen

Årets Sörmlandssalong arrangeras av Nyköpings konstförening i samarbete med Sörmlands museum. 58 konstnärer ställer 113 verk. Invigning 7 november.

överblick museitorget

Salongen avser alla konstnärliga tekniker. Juryn äger rätt att välja ut arbeten även i andra tekniker än de traditionella, till exempel video eller installationer. Verken är inte tidigare utställda på Sörmlandssalongen och är inte äldre än tre år. Alla utställda verk är till salu.

Invigning

Utställningen invigs den 7 november kl 13.00. Invigningstalare är Länsmuseichef Susanna Janfalk, Ordförande för Nyköpings konstförening Agneta Åhl och Ordförande i Nämnden för kultur, utbildnings- och friluftsverksamhet Åsa Kratz.

För atta alla ska ha samma chans att höra invigningstalet så kommer det att ske digitalt. En kort film kommer att publiceras den 7 novemver kl 13.

Max 50 personer får vistas samtidigt i utställninge.

Jury

Salongen som är den 56:e i ordningen och verken kommer att väljas ut av en jury bestående av författaren och konstvetaren Tom Sandqvist, styrelseledamot i konstföreningen, curator Joanna Nordin på Sörmlands Museum och Christina Olivecrona som representant för Konstnärernas Riksorganisation KRO.

Medverkande

Här kan du läsa listan på alla medverkande konstnärer.

Kontakt

För frågor som gäller ansökningsförfarande och utställning:
Agneta Åhl, Ordförande i Nyköpings Skyddad adress, tel. 070 614 28 06.

För frågor gällande Sörmlands museums lokaler:
Joanna Nordin, Curator Sörmlands museum
Skyddad adress, tel. 072 142 69 37.

På samma tema