Målning av trädkoja omgiven av grenar.
20 apr 2024 - 15 sep 2024 | Pågående utställning i museihuset Andreas Glad – målningar och modeller

Solid Ground

Andreas Glads måleri utgår ofta från detaljrikt uppbyggda modeller av olika miljöer. Med stor omsorg avbildar han dessa folktomma miniatyrvärldar med hisnande exakthet.

Målning av trädkoja omgiven av grenar.

Andreas Glads bildvärld kan framstå som både fascinerande och ödesmättad. Avfolkade platser i ett skoningslöst ljus, återgivna med knivskarp precision. Är det världen efter katastrofen vi bevittnar? Strandvillor, vägar och pooler står som monument över människans storslagna men ödesdigra drömmar.

Målningarna öppnar för frågor om människans plats och påverkan på sin omvärld. Men i den omsorgsfulla tekniken och arbetsprocessen bakom verken vilar också något hoppfullt.

Trädkojan är ett motiv som Andreas Glad återvänder till. Kanske är det just i kreativiteten och leken som vår räddning finns? Kojan som en utpost – ett gömsle varifrån vi kan blicka ut och drömma andra sorters drömmar.

 En man i rutig skjorta och keps står framför en målning med ett hus.

Andreas Glad (född 1976) är uppvuxen i Linköping men sedan 2009 boende och verksam i Malmö. Han är utbildad vid Bergen Academy of Art, Norge.

Utställningen visar målningar och modeller från perioden 2007–2024 och ger en fullödig presentation av Andreas Glads konstnärskap.

Boka egen visning för grupp

Utställningen kan besökas på egen hand under museets öppettider.

Är ni en grupp som vill boka en egen visning i utställningen? Vänligen läs mer här.

Visning i aktuella utställningar

Under sommaren kan du följa med på kostnadsfri visning i tre av Sörmlands museums aktuella utställningar – Bryggda berättelser, Solid Ground och Slöjdsalong Sörmland.

Visningen ges klockan 12.00–12.30 och 14.30–15.00 torsdag–söndag den 20 juni–18 augusti.

Plats förbokas inte. Samling i museets foajé,