Lunch
I vårt kök står hållbarhet och råvaror av hög kvalitet i fokus – något som tydligt speglas i vår meny. Dagens lunch serveras måndag–fredag klockan 11–14.
Meny 7 april – 11 april
- Lasagne Bolognese, gratinerad lasagne med mozzarella och Parmesan, rucola, solrosfrön, tomatsås. 150 kronor
- Frittata med fetaost, potatis och spenat, humus på vitabönor, chilisyrad silver lök, oliv- och rosmarinsdressing. 140 kronor
- Rostad tomatsoppa med basilika och oregano, Parmesancrème, smördegsflarn med vitlök. 135 kronor
Måndag – Småländska kroppkakor, stekt rimmat fläsk, rårörda lingon, brynt smör. 145 kronor
Tisdag – Havets Wallenbergare, potatispuré, brynt hummersmör, råstekt fänkål. 145 kronor
Onsdag – Oxjärpar i svampgräddsås, smörstekt skogschampinjon, stekt potatis, brynt lök. 145 kronor
Torsdag – Brödstekt kummel med citron och vitlök, hollandaisesås, betor i olika färger. 145 kronor
Fredag – Rostbiff med soltorkad tomatpesto, jordärtskocksrisotto med salvia, frasiga jordärtskockor. 145 kronor
Alla rätter på dagens lunch finns i barnportion. 85 kronor.
På barnens meny finns också pannkakor med sylt och grädde. 85 kronor.
Lördag–söndag erbjuder restaurangen lättare caférätter klockan 10–15.
Med reservation för ändringar.
Fika
Tisdag–söndag erbjuder cafét smörgåsar på surdegsbröd och egenbakat fikabröd.
Dryck
I restaurangen kan du – måndag–söndag – njuta av lokal öl, ett glas vin eller bubbel – och självklart erbjuder vi även ett urval av alkoholfria alternativ.
Öppettider
1 februari–15 juni 2025
Måndag klockan 11–14
Tisdag–fredag klockan 10–16
Lördag–söndag klockan 10–15
Kulturkvällar klockan 10–21
Avvikande öppettider publiceras här.
Kontakta oss
Välkommen att kontakta Sörmlands museums restaurang och café via 072-085 28 28