mönster
24 okt 2020 - 22 nov 2020 | Tidigare utställning Utställningstorget, Sörmlands museum

Butiken för omöjliga saker

Butiken för omöjliga saker. Ett second land som inspirerar till berättande. Gör det vardagliga fantastiskt och det fantastiska vardagligt!

mönster

Konstnären och odlaren Magnus Lönn har tillsammans med Carina Bodelson Lönn skapat utställningen "Butiken för omöjliga saker". Här finns allt möjligt som är omöjligt att köpa. Däremot kan du undersöka samtliga varor i det synnerligen breda sortimentet. Här finnes från Uppsjö en mängd förvandlade vardagsting som nu kan användas på de mest oväntade sätt. Ibland helt synliga dagbägare! Ibland osynliga nuheter. Ordbollar som studsar dej till en annan syn på "verkligleken".

Utställningen experimenterar med både ord och med de mest vardagliga föremål som får helt nya uttryck och betydelser. Utställningen vill ge bort idéer, tankar och lust. Inspirera till eget berättande och starta samtal om filosofiska frågor med barn. Vad är verkligt värdefullt? Finns det "saker" man kan få av varandra som inte syns? Vad är viktigast att äga? Hur får jag min egen fantasi att rulla ut sig på en oändligt grönrolig äng?

Om Magnus Lönn

Magnus Lönn har varit verksam som dramatiker och scenograf och har producerat flera utställningar på temat bokstav, bild och ord. Museet har tidigare visat: "Undrien.En fantastikutställning", 2008, "Lekstäver och orddjur. En tillställning för barn och alla undra" 2014 producerad tillsammans med Björn Ed och nu en utställnings skapad av Magnus Lönn tillsammans med Carina Bodelson Lönn. Magnus Lönn har också gett ut boken Fantastikboken. Lekstäver och orddjur för undrier.

Utställningen pågick från 24 oktober till och med 22 november 2020.