Person klinar en vägg

Kurs: Lerklining Fullbokad

Vi blandar olika typer av lerbruk och putsar med olika tekniker. Vi går också igenom lerputsade ytors betydelse för inomhusklimat och värmelagring.
OBS! Kursen är fullbokad! Vill du stå på reservplats kontakta Kjell Taawo.

Under två dagar blandar vi olika typer av lerbruk, lerklinar väggar och slutför ett lergolv. Lerklining är en traditionell metod att med lerbruk putsa innerväggar för att vindtäta och få en slät yta inför målning och tapetsering. Lerbruk är värmelagrande och därför mycket bra att kombinera med golv- och väggvärme. Vi kommer att blanda olika typer av lerbruk, gå igenom lerputsade ytors betydelse för inomhusklimatet och putsa med olika tekniker. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är Johannes Riesterer, ursprungligen tysk möbelsnickare som 1993 kom till Sverige, hamnade på en kurs i lerbygge och är sedan dess ohjälpligt fast i lerbruket. Förutom att vara en av Sveriges absolut mest erfarna lerbyggare, med otaliga nybyggnads- och renoveringsprojekt, är Johannes även ugnsmurarmästare med mästarbrev från Finland och specialiserad på massugnar. Johannes arbetar med lerbygge och ugnsmurning i det egna företaget Eld och Lera och är även en frekvent anlitad kursledare och föredragshållare.

Kostnad

Ordinarie: 2 500 SEK
Medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen: 2 300 SEK

Anmälan

Sista dag för anmälan och biljettköp är 1 juni 2024.

Datum:

Tisdag 25 jun - Onsdag 26 jun 2024

Plats:

Edanö gård, Trosa. (Platsen är preliminär och kan komma att ändras)

Tisdag – onsdag klockan 9.00-17.00

25 jun