Två slöjdade pallar

Kurs: Kvinnor slöjdar en pall

Fortsättningskurs för dig med grundkunskaper i att tälja med kniv och yxa, till exempel genom att ha deltagit i kursen Kvinnor täljer med kniv och yxa. Vi slöjdar en pall där krympteknik används i sammansättningar, dvs benen av torkat virke krymps fast i en sits av fuktigt (ej torkat) virke.

En fortsättningskurs för dig med grundkunskaper i att tälja med kniv och yxa, til exempel genom att ha deltagit i kursen Kvinnor täljer med kniv och yxa.
Vi slöjdar en pall där krympteknik används i sammansättningar, det vill säga torra ben krymps fast i en fuktig sits. Pallen kan ha tre eller fyra ben och du bestämmer själv form och uttryck. Exempel kommer att finnas på plats till inspiration. Benen bearbetas med olika verktyg som yxa, bandkniv och spånhyvel, tapparna täljs. Sitsen kan ha olika form och yta, den kan bearbetas med yxa, bandkniv, hyvel eller skölp. Hål för benens tappar borras för hand med navare eller borrsväng. Kursen inleds med en kort repetition av täljgrepp samt täljning med yxa.

Kursledare

Kursledare är Mette Handler, slöjdare från Mellösa utanför Flen. Mette har stor vana av att hålla kurser, främst i grindbygge och i konsten att tälja med kniv och yxa. Mette tillverkar också pallar och skärbrädor till Sörmlands museums butik.
Läs om Mette på www.mettehandler.se

Kostnad

Ordinarie: 2 200 SEK
Medlem i Hemslöjdsföreningen i Sörmland: 2 000 SEK
Ungdom, 16-25 år: 1 200 SEK

Utöver kursavgiften tillkommer en materialkostnad på 300 kronor.

Anmälan

Sista dag för anmälan och biljettköp är 25 mars 2024.

Datum:

Fredag 19 apr - Söndag 21 apr 2024

Plats:

Träverkstaden, Sörmlands museum

Fredag 16.30-19.30
Lördag och söndag 9.30-16.30

19 apr