En bild på en kompost och ett kvinnoansikte
14 aug 2021 - 5 sep 2021 | Tidigare utställning ETC Solpark, Katrineholm

LjudKompost

En ljudinstallation skapad av föreningen Ljudtornet som vill återta förmågan att lyssna med alla sinnen – på oss själva, varandra och till jorden.

En bild på en kompost och ett kvinnoansikte

Verket Roten är en del av utställningen LjudKompost. Det är skapat av Patrick Dallard och Julia Adzuki av ett björkträds rotsystem som är förlängt och intrasslat med kopparrör. Instrumentet spelas genom att öppna och stänga ventiler för att lyssna och utforska resonansen från jorden.

Invigning 14 augusti

Ministeriet för Miljösorg är ett icke-statligt konstnärligt organ som ägnar sig åt att dokumentera och ge röst till upplevelser av människors miljösorg.

Ministeriets sekreterare bjuder in dig att dela med dig av din oro för miljön och klimatet, dina sorger över skogsavverkning eller din känsla av artförlust. Allt du delar skrivs – med känslighet för det poetiska – in i en textrulle av kollektiv miljösorg.

Texten blir partituret för den sorgesång som utförs på plats i samarbete med konstnärer och åhörare.

Ministeriet för Miljösorg kommer att vara öppet kl 11-14 i ETC Solpark. Du kan även delta i insamlingen av ljud till LjudKomposten med sång, dikt eller ord.

Ljudkonstfestivalen ANTENN

Festivalen äger rum på Vattentornet i Gnesta 28-29 augusti. Arrangeras av föreningen Ljudtornet. Under festivalhelgen sänds webbradio genom offentliga högtalare i ETC Solpark och på Sörmlands museum. Läs mer på Ljudtornets hemsida.

Utställningen är en del av projektet Sound of Sörmland

På samma tema