Utsnitt ur målning
11 jun 2022 - 2 okt 2022 | Kommande utställning en suck, snyftning, andetag eller lätt beröring

Linn Fernström

Utställningen består av måleri, skulptur, pasteller och poesi. I anslutning till utställningen visas även en film om konstnären.

Utsnitt ur målning

Linn Fernström målar stort och bjuder publiken rakt in i en magisk värld befolkad av flygande insekter och mänskliga gestalter. Som många andra konstnärer (bland andra Frida Kahlo och Lena Cronqvist) använder Linn ofta sig själv som modell och som betraktare är det lätt att dras in i en lätt surrealistisk värld, där man kryssar mellan dröm och vaket tillstånd, mellan verklighet och fiktion.

Det är lätt att associera verken med frågor som rör människors relationer till varandra, naturen och djuren i en värld där allt verkar lite upp- och nedvänt. Det finns något ömsint i verken – människor som kysser, människor som försöker att hålla om varandra och som utstrålar förlust eller kanske en längtan efter just relationer, ja kärlek.

Fernström har alltid gått sin egen väg och räds inte att ta plats eller bjuda på sitt personliga universum. Hennes konst utstrålar både autencitet och integritet.

Om Linn Fernström 

Porträtt Linn Fernström

Linn Fernström är en av våra stora samtidskonstnärer. Hon är född 1974 i Örebro och är utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon uppmärksammades redan under studietiden och har sedan dess ställt ut vid flera välrenommerade gallerier och konstinstitutioner i Sverige och internationellt.

Hon finns representerad i samlingar hos bland andra Moderna museet och Statens konstråd. Efter många år i New York bor och arbetar hon i dag i Stockholm.

Vernissage den 11 juni

Utställningen invigs lördagen den 11 juni klockan 11. Programmet bjuder på tango av Linn Fernström och Aldo Villanueva, invigningstal av museichef Susanna Janfalk och Artist talk med Linn Fernström och Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall. Samtalet modereras av Kalinka Ussing, curator på Sörmlands museum.

Utställningsvisningar

Lördag 2 juli
Lördag 23 juli
Lördag 20 augusti
Lördag 3 september
Lördag 17 september
Onsdag 28 september
Lördag 1 oktober