del av affisch
Installation

Spår av hågkomst

Spår av Hågkomst är en installation av ljud, bild och dans och tar sin utgångspunkt i begreppet tradering. Visas i hörsalen från 12 december till 6 januari. Producerad av Scenkonst Sörmland.

del av affisch

"Tradition is not a form to be imitated, but the discipline that gives integrity to the new!"

Robert Jay Wolf

Bakgrund till verket

Inom den folkliga genren är traderandet ett centralt begrepp. Att tradera ett material innebär att kunskap och material över tid, och på krokiga vägar, överförs från människa till människa och från sammanhang till sammanhang.

Genom återkommande upprepningar omförhandlas, missförstås, uttolkas och omtolkas information filtrerade genom olika sociala, politiska och kulturella raster. Därigenom skapas ett levande arkiv av kunskap, normer och identiteter i ständig förändring.

Men vad är det vi ger värde att minnas och vad tycker vi är lämpligt att glömma bort? Vilka händelser väljer vi att bära vidare och vilka försöker vi förgäves att sudda ut? Och hur kan vi ge plats åt det vi inte vet i det vi redan vet?

Om installationen

Spår av Hågkomst är en installation av ljud, bild och dans och tar sin utgångspunkt i begreppet tradering. Det skapas och framförs av koreografen och dansaren Anna Öberg och ljudkonstnären Jan Carleklev.

Verket undersöker människans relation till dansen som bärare av minne och identitet. Genom en handfull folkdansares erfarenheter skapas ett multisensoriskt verk som du som besökare bjuds in att betrakta eller beträda för en stund.

Föreställningar

Live-föreställningar med Anna Öberg och Jan Carleklev;

12 december klockan 12.00 och 17.00
16 december klockan 11.00 och 15.00
6 januari klockan 11.00 och 15.00

Föreställningen är ca 40 minuter lång.

Det är fri entré, max antal besökare är 30 personer. Förboka din plats hos Anette Taranto Fuller.

E-post: annette.taranto.fuller@dll.se

På samma tema