Grisar trängs i grisstall
Utställning

Älskas... ätas

Om djuren vi har nära oss, sällskapsdjur och produktionsdjur. Djur som bor i vårt hjärta och djur vi nästan bara ser på tallriken. Men nästan allt du kan lära en hund kan du också lära en gris, och kaninen du gullar med kan bli en god stek…

Grisar trängs i grisstall

Nynäs slott, gamla ladugården

I Älskas...ätas berättar vi djurens historia, djurens villkor igår och idag. Vi berättar om djurens liv ihop med oss människor och hur vi skapar de djur vi behöver.

Utställningen är stor och färgstark, rolig och lekfull - men också tankeväckande och allvarlig. Den handlar om tjänstehundar och sällskapsråttor, om stormjölkande kor och industrislakt, om en enorm kärlek och om mat och produktion.

Här kan du leka veterinär, provrida en stor plastko, klappa en riktig gris som blir fläskkotlett till hösten, men du kan också diskutera djurhållning, berätta dina minnen av djur som betytt mycket och gjort avtryck i ditt liv.

24 juni till mitten av augusti har vi levande djur på plats. Kom och hjälp till med djurskötseln, klappa en kanin, känn på fårets tjocka ull och vara med när vi försöker lära grisarna att sitta på kommando.

Sociala medier

Dela din åsikt och dina bilder i sociala medier, tagga med #älskasätas eller #alskasatas

På samma tema

Vy över Nynäs slott och orangeriet i kvällssol

Nynäs slott

Läs mer om vad du kan göra på Nynäs slott!

En kvinna står med en korg full med äpplen

Friherrinnan hade inga bananer

Surdegsbröd och hemgjord korv. Nytänkande matvanor eller vardagsmat för 100 år sedan? En utställning om mat under 100 år.