barn spelar på rytmikinstrument

Workshop: Rytmik för de yngsta

Diva kommer till Sörmlands museum i sommar och håller rytmikworkshop. I workshopen använder hon sig av rytmer skapade från hennes senaste interaktiva barnföreställning Djungelns ljud.

Genom musik kan vi uttrycka och förmedla känslor, många sinnen stimuleras och gemenskapen med andra stärks. Att spela musik tillsammans hjälper också barn att öva sina sociala färdigheter såsom kommunikation och samarbete, men viktigast av allt är det väldigt roligt!

Ta med ditt barn till ett lustfyllt musikäventyr som uppmanar till kreativitet! Rytmikworkshopen sker i grupp tillsammans med barn och föräldrar. Vi kommer att skapa musikinstrument av återbruksmaterial för att sedan tillsammans spela en låt med våra nyskapade instrument. Vi tränar rytmkänsla, koncentration, koordination och vi lär oss även att räkna på spanska från 1 till 5.

Bienvenidos!

Var: Ateljén, Sörmlands museum
När: 6, 13, 20 och 27 juli klockan 10–12
Ålder: 3–7 år tillsammans med vuxen
Antal platser: 12 barn plus medföljande vuxen

Gratis att delta, men begränsat antal platser. Plats bokas digitalt.

Kort om Diva Cruz

Diva Cruz är professionell slagverkare, låtskrivare, sångare och DJ. Hon började sin musikaliska karriär när hon var 9 år, i Cali, Colombia. När hon flyttade till Sverige satte hon ihop Skandinaviens första kvinnliga salsaband Zarandera, där hon spelade slagverk och gjorde bakgrundssång.

Diva har spelat och turnerat med artister som Robyn, Tito Puente, Fever Ray och Mapei. Hon har även haft egen radioshow i Sveriges radio där huvudfokus var latinamerikansk musik som salsa, samba och cumbia.

Hon har också arbetat som skådespelare i TV-programmet "Superlördag" med Ylva Hallen och Morgonshowen med Markus Granseth.

mörk kvinna tittar in i kameran

 

Datum:

Torsdag 20 jul 2023

Tid:

10:00 - 12:00
20 jul