vitt torn på slott

Visning i Kungstornet

Välkommen på guidad visning i Kungstornet! Här finns också en butik att handla i, tre utställningar att besöka och råttor att leta reda på.

Läs mer om Kungstornet och dess öppettider här.

Kostnadsfritt att följa med på guidad visning. Du rekommenderas att förboka plats då antalet platser är begränsat. Du förbokar plats digitalt fram till 30 minuter före visningens start, därefter finns platser som ej är bokade tillgängliga för drop in.

Teman och tider för visningar  

Guldmakarens hemlighet (familjevisning)

Klockan 11.15
Cirka 30 minuter
Rekommenderad lägsta ålder: 5 år

På 1500-talet – då Nyköpingshus var ett pampigt renässanspalats – bodde en alkemist på slottet. Alkemistens uppgift var att skapa guld och finna nyckeln till evigt liv. Lyckades alkemisten med sitt jobb? Följ med på en skattjakt i alkemistens fotspår där du också får höra om hur det kunde vara att leva på den tiden.

Samling i receptionen i Kungstornet. 

Nyköpings gästabud (guidad visning)

Klockan 13.15
Cirka 45 minuter

Följ med på en guidad visning om det dramatiska gästabudet 1317, om varför det slutade med mord, vad som hände efteråt och vad som egentligen är sant om denna mytomspunna händelse. 

Samling i receptionen i Kungstornet. Visningen ges delvis utomhus.

Nyköpingshus genom århundradena (guidad visning)

Klockan 14.15
Cirka 45 minuter

En visning i Kungstornets utställningar. Det handlar om straff, makt och vanmakt. Om ett pampigt slott, ett dramatiskt gästabud, en katastrofal brand och ett fängelse.

Samling i receptionen i Kungstornet. Visningen ges delvis utomhus.

Datum:

Tisdag 16 jul - Söndag 21 jul 2024

Plats:

Kungstornet, Nyköpingshus

Tid:

16 jul 11:00 - 21 jul 17:00
16 jul