porträtt på blond kvinna med uppsatt hår

Vernissage Linn Fernström

Välkommen på vernissage för utställningen "en suck, snyftning, andetag eller lätt beröring" på Sörmlands museum.

I utställningen – som öppnar den 11 juni och visas till och med den 2 oktober – visas verk av konstnären Linn Fernström.

Linn Fernström (född 1974) är verksam som både målare, skulptör och poet och är en av svensk samtidskonsts mest originella röster. I utställningen på Sörmlands museum visas måleri, skulptur, pasteller och poesi, både nya och gamla verk, och därmed introduceras bredden i Fernströms konstnärliga praktik.

Konstnären Linn Fernström bjuder publiken rakt in i en surrealistisk värld, där man kryssar mellan dröm och vaket tillstånd, mellan verklighet och fiktion. Människa, djur och natur är centrala element i verken som känns tidlösa och högst relevanta för tiden vi lever i.

Utställningen invigs lördagen den 11 juni klockan 11. Programmet bjuder på tango av Linn Fernström och Aldo Villanueva, invigningstal av museichef Susanna Janfalk och Artist talk med Linn Fernström och Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konstahall. Samtalet modereras av Kalinka Ussing, curator på Sörmlands museum.

Välkommen!

Läs mer om utställningen här.

Datum:

Lördag 11 jun 2022

Plats:

Sörmlands museum

Tid:

11:00
11 jun