Två kvinnor väver

Inspirationsdag: Slöjdföretag på flera sätt

En utbildnings- och inspirationsdag där vi tar del av olika sätt att skapa ett framgångsrikt slöjdföretag. Under dagen får vi flera handfasta råd och goda exempel från inbjudna företagare och organisationer.

Projekt Kulturella och kreativa händer i Mälardalen bjuder in dig som bor eller verkar i Stockholms, Sörmlands, Uppsalas, Västmanlands eller Örebro län. Dagen är kostnadsfri.

Program

09.45 Förmiddagskaffe och registrering

10.15 Inledning

10.30. Många ingångar till att slöjda en sked -
Ett internationellt exempel 
Barnaby Carder alias Barn the spoon, skedslöjdare, pedagog, författare från London berättar om sitt mångsidiga företagande på länk. www.barnthespoon.com Instagram: barnthespoon

11.30 Fika

11.45 Länken mellan producent och kund -
Att samarbeta med återförsäljare 
Anne Elmdahl, butiksansvarig för Sörmlands museums butik berättar utifrån sina erfarenheter både som återförsäljare och som slöjdare. Sörmlands museums butik

12.30 Lunch

13.30 Att starta företag som kreatör!
Går det att möta kundens behov utan att ge avkall på den konstnärliga friheten? Måste allt vara så krångligt och finns det någon hjälp att få? Kan tillsammansföretagande och omvända affärsmodeller vara en framgångsfaktor för kulturella och kreativa näringar? 

Emil Atak, rådgivare och kommunikatör på Coompanion Mälardalen tar oss igenom de viktigaste sakerna att tänka på, när det gäller företagande inom kulturella och kreativa näringar. malardalen.coompanion.se

14.30 Ståfika

14.45 Att hitta sina specifika kunder
Anna Lindell, krukmakarmästare Jönåker som målmedvetet sökt och hittat nischer för sin verksamhet delger sina erfarenheter.
Instagram rosendalskrukmaker

15.15 Ett företags många ben
Kerstin Neumuller, Stockholm skräddare och författare med expertis på att lappa och laga, berättar om sitt mångsidiga företagande. Instagram kerstin.neumuller

15.45 Avslutning

16.00 Tack för idag!

Anmälan

Anmäl dig senast 30 oktober.

På grund av nuvarande restriktioner angående allmänna sammankomster på fler än 50 personer är platserna begränsade och kommer att fördelas länsvis, men först till kvarn gäller för varje län. Om reglerna ändras anpassar vi oss efter de rådande restriktionerna för sammankomster.


Kostnad

Utbildningen inklusive fika är kostnadsfri. Lunchen bekostar du själv. Det går bra att äta i museets restaurang. Du kan också ha med egen mat. Uppvärmningsmöjligheter finns men ta med egen tallrik och bestick med mera.

Hitta hit

Utbildningsdagen äger rum på Sörmlands museum Tolagsgatan 8, 61131 Nyköping.

Kontakt

Länshemslöjdskonsulent Helena Åberg,
E-post: Skyddad adress
Telefon: 0709-46 15 26

Arrangörer

Ett samarbete mellan Stockholm, Sörmlands, Örebro, Uppsala och Västmanlands län. Genom Länshemslöjdskonsulenterna Andreas Sohlberg, Helena Åberg, Lars Petersson, Pea Sjölén och Susann Leval.

Datum:

Torsdag 12 nov 2020

Plats:

Sörmlands museum, Hörsalen

Tid:

9.45 - 16.00

12 nov