Rollspelsformulär för rollspelet Ur varselklotet.

Rollspel: Handbok för superhjältar

Kom och spela rollspel på museet i sommar. Tillsammans löser vi mysterier och berättar en historia. Du spelar en karaktär som utvecklas och används för att skapa en historia.

Tillsammans skapar vi en egen superhjältesaga. Du tar rollen av en hjälte med egna superhjältekrafter och bli en del av Röda Maskens superhjältegrupp "Alla för en!"

Fånga skurkar och banditer, lös mysterier med försvunna personer eller bekämpa superskurkar ihop med Lisa i Rosenhill. För att ladda upp krafterna behöver du sköta dina dagliga sysslor med skola och andra åtaganden. Vad gör du när du inte får barnvakt till lillebror? Står över äventyret eller tar med honom – vad skulle väl kunna gå fel?

Rollspelet är baserat på de populära böckerna av Agnes och Elias Våhlund.

Passar från cirka 9 år.

Hur går det till?

En person från spelföreningen Accitio är spelledare och leder historien. Spelledaren sätter spelarna i olika situationer där spelarnas val för historien framåt. I rollspel används olika regelböcker som har olika spelsystem. Spelsystemet används för att utföra olika handlingar, i det här fallet använder vi ett antal vanliga tärningar beroende på hur svår handlingen är, till exempel för att klättra uppför en vägg.

Om du inte är sugen på att spela är du väldigt välkommen att bara titta på.

Ur Varselklotet

Onsdagen 31 juli, klockan 17-20 spelar vi även rollspelet Ur Varselklotet. Från 11 år.

Ett samarbete mellan Sörmlands museum, spelföreningen Accitio och Sverok.