Porträtt av tre kvinnor

Panelsamtal om kärlek

Panelsamtal med Ika Johannesson, Ester Eriksson, Elin Unnes och Peter Ostritsch.

Kärleken påverkar hela vårt liv. Ofta är den lustfylld men i stunder också plågsam. Många upplever kärleken som meningen med livet, en del har svårt att se kärlek i någonting alls. Trots att ämnet har utsatts för vetenskapliga prövningar, bearbetats, utforskats och filosoferats om under tusentals år finns det inget facit. Ingen Ikea-bruksanvisning till hur kärleken ska byggas ihop och fungera. Och det är väl kanske det som gör det hela så intressant.

Med utgångspunkt från antologin Av Kärlek och Sörmlands Museums kommande utställning What is love? på samma tema samtalar några av skribenterna som bidragit till boken; Ika Johannesson, Ester Eriksson, och Elin Unnes samt utställningsansvarige Peter Ostritsch.

Deltagare

Moderator är Kalle Ström, etnolog och forskare. Erfaren konferencier på scen, TV och radio. Aktuell med sin hyllade pod Granmördaren.

Ika Johannesson är kulturjournalist och författare. Hon har bland annat skrivit reportageboken Blod Eld Död - en svensk metalhistoria tillsammans med Jon Jefferson Klingberg, grundat den alternativa kulturtidningen Sex och varit redaktör för SVT:s Kobra.

Ester Eriksson är konstnär och serietecknare och har bl a gett ut Jag, Esters rester och Det finns ingenstans att fly. Tillsammans med Kristina Sigunsdotter belönades hon med Augustpriset 2020 – årets svenska barn- och ungdomsbok för Humlan Hanssons hemligheter.

Elin Unnes är rockjournalisten som blev besatt av odling. Hon debuterade som författare med The Secret Gardener, och hennes senaste bok är Den parfymerade trädgården. Hon skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård, och hennes favoritdoft är såpnejlika, precis efter solnedgången.

Peter Ostritsch med en master i kulturantropologi flyttade från Stuttgart till Nyköping för jobbet som enhetschef på Sörmlands museum. Han brinner för frågan om mänskligt beteende utifrån sociala och kulturella perspektiv. Befinner sig just nu i ett intensivt arbete med utställningen What is love?

Entré

Du köper biljetter genom Nyköpings kommun. Entréavgiften är 115 kr.

Datum:

Lördag 16 okt 2021

Plats:

Sörmlands museum, hörsalen

Tid:

Kl 12-13

16 okt