Sex personer i historisk dräkt

Orlando

Se den fantasifulla historien om Orlando, av Virgina Woolf. Scenkonst Sörmland sätter upp föreställningen på Nynäs slott i augusti och avslutar med två föreställningar på Sörmlands museum 4 och 5 september.

Orlando, en fantasifull historia om kärleken och livet som leker med tids och könsperspektivet. Språket flödar lätt och länkar samman historierna som berättas genom 500 år.

Den unge adelsmannen Orlando som vill bli poet bestämmer sig för att aldrig åldras. Han blir älskare åt drottning Elisabeth l och har ett passionerat förhållande med en prinsessa från ryska hovet. När prinsessan återvänder till hemlandet flyr Orlando i sin förtvivlan utomlands. Han slutar tro på kärleken och ylar ut sitt förakt för kvinnorna.

Nästa morgon vaknar Orlando upp som just - kvinna. Nu ser hon världen och sig själv med helt andra ögon. Instängd i korsett med många friare och fråntagen sina rättigheter ser hon allt från en annan vinkel. Virginia Woolfs Orlando, som pjäsen bygger på, är en lustfylld historia som rör sig genom många historiska och geografiska världar och till sist landar i vår tid. Med sitt underbara språk och dråpliga situationer i kärlekens virvlande framfart manar den till eftertanke om livets förgänglighet.

Längd

2tim, 10min inkl paus

Entrépris

250kr 

Boka biljett

Boka din biljett på Scenkonst Sörmlands webbplats.

Datum:

Lördag 4 sep 2021

Tid:

15:00
4 sep