Mörk bild med ett upplyst träd

Operaföreställning: Ecce Arbor – Se träden!

Urpremiär av operaföreställningen lördag 21 augusti kl. 14-14.30 i Hörsalen. Begränsat antal platser.

Ett samarbete mellan konstnären Anna Berglind och kompositören Maria Lithell Flyg har lett fram till operan "Ecce Arbor – Se träden!". En föreställning där operasångerskan Alexandra Zetterström Büchel för trädens talan uppbackad av en smattrande och klangrik bleckblåskvartett. Anna Berglinds ljusinstallationer och videoverk utgör scenografi till det musikdramatiska allkonstverket som behandlar det moderna skogsbruket och exploateringen av våra svenska skogar. Det nyskrivna, uttrycksfulla, librettot är skrivet av dramatikern Greta Sundberg.

Medverkande musiker

Alexandra Zetterström Büchel (sång), Ivo Nilsson (trombon), Johannes Thorell (saxofon), Tora Thorslund (trumpet) och Heléne Sikdal (valthorn).

Anmälan

Föreställningen är gratis, men du måste boka din biljett. Du förbokar genom att ringa vår reception. Biljetterna måste hämtas ut en timme innan föreställningens start. I nuläget har vi bara möjligheten att låta 50 personer se föreställningen.

Boka din biljett genom att ringa 072-213 47 11

Digital visning

Operaföreställningen kommer att livesändas på webben och även spelas upp digitalt under utställningens öppettider 24-29 augusti.

Utställning Skogen i åminnelse visas 21-29 augusti

Stig in i mörkret och ta del av interaktiva konstverk som utmanar vår uppfattning om ljus och ljud. Utställningen belyser ett utdöende landskap som i snabb takt ersätts av hyggen och skogsplantager där den biologiska mångfalden är ett minne blott. 

Visas i Sörmlands museums hörsal.

Läs mer om utställningen Skogen i åminnelse här

Föreställningen är en del av projektet Sound of Sörmland

Datum:

Lördag 21 aug 2021

Plats:

Sörmlands museums hörsal

Tid:

kl 14-14.30

21 aug