Hand häller målarfärg

Kurs: Traditionellt måleri

Linoljefärg, limfärg och slamfärg är tre vanliga traditionella färgtyper som har använts i hundratals år. På kursen får ni lära er om olika bindemedel och pigment som historiskt har använts i byggnader. Under två dagar pratar vi teori, blandar linoljefärg och limfärg, kokar rödfärg, provstryker och provar olika måleritekniker.

En kurs för dig som vill veta mer om traditionellt måleri! Målet är att du ska lära dig om färghistoria, beståndsdelar och egenskaper av linoljefärg, slamfärg, limfärg och äggoljetempera. Under två dagar lär vi oss mer om historiska bindemedel och pigment, blandar färg, provar olika färger och måleritekniker. Vi pratar om färdigställande av ytor inför målning. Om intresse finns så tillverkar vi en mindre väv- och pappspänd provyta att måla limfärg på. Förutom de praktiska momenten har vi också ett kortare teoripass där vi lär oss mer om bindemedel och pigment, samt antikvariska frågeställningar och metoder. Verktyg finns att låna. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är Thomas Lundqvist, målarmästare, som under många år arbetat med traditionella måleritekniker såsom limfärg, slamfärg, linoljefärg och pappspänning. Thomas arbetar med kyrkor och byggnadsminnen, allt ifrån slott till kojor.

Kostnad

Ordinarie: 2 500 kr.
Medlemmar i Svenska Byggnadsvårdsföreningen: 2 300 kr

Anmälan

Du anmäler dig genom att köpa en biljett till kursen i vår webbutik.
Sista dag för anmälan och biljettköp är 1 oktober 2024.

Datum:

Lördag 26 okt - Söndag 27 okt 2024

Plats:

Koppartorp, söder om Nyköping

Lördag och söndag klockan 9-16

26 okt