Pall i trekantig form

Kurs: Kvinnor slöjdar en pall

Fortsättningskurs för dig med grundkunskaper i att tälja med kniv och yxa, t.ex. genom att ha deltagit i kursen Kvinnor täljer med kniv och yxa. Vi slöjdar en pall där krympteknik används i sammansättningar, dvs torra ben krymps fast i en fuktig sits.

En fortsättningskurs för dig med grundkunskaper i att tälja med kniv och yxa, t.ex. genom att ha deltagit i kursen Kvinnor täljer med kniv och yxa. Vi slöjdar en pall där krympteknik används i sammansättningar, dvs torra ben krymps fast i en fuktig sits. Pallen kan ha tre eller fyra ben och du bestämmer själv form och uttryck. Exempel kommer att finnas på plats till inspiration. Benen bearbetas med olika verktyg som yxa, bandkniv och spånhyvel, tapparna täljs. Sitsen kan ha olik form och yta, den kan bearbetas med yxa, bandkniv, hyvel eller skölp. Hål för benens tappar borras för hand med navare eller borrsväng. Kursen inleds med en kort repetition av täljgrepp samt täljning med yxa.

Kursledare

Kursledare är Mette Handler Slöjdare från Mellösa utanför Flen. Mette har stor vana av att hålla kurser, främst i grindbygge och i konsten att tälja med kniv och yxa. Mette tillverkar också pallar och skärbrädor till Sörmlands museums butik.
Läs om Mette på www.mettehandler.se

Kostnad

Ordinarie: 2 200 SEK
Medlem i Hemslöjdsföreningen i Sörmland: 2 000 SEK
Ungdom 16-25 år: 1 200 SEK

Anmälan

Sista dag för anmälan och biljettköp är 23 oktober 2023.

Datum:

Fredag 10 nov - Söndag 12 nov 2023

Plats:

Sörmlands museum

Tid:

Fredag kl 16.30-19.30
Lördag kl 9.30-16.30 
Söndag kl 9.30-16.30

10 nov