Kungstornet i vinterskrud

Kungstornet i juletid

Under advent och jullovet har vi visningar med juliga teman i det vita tornet vid Nyköpingshus, Kungstornet. Här kan du också kolla in tre spännande utställningar.

Öppettider i juletid

Kungstornet är öppet söndagar i advent samt 28–30 december, 2 januari och 4–7 januari klockan 10–16.

Två guidade visningar

10.30 Familjevisning "Jul i slott och koja"

Hur firade man jul på medeltiden och 1500-talet? Följ med på familjevisning och hör hur det gick till när bonden Nils och kung Albrekt firade jul långt innan jultomten, julgranen och julkalendern uppfunnits.
Tid: Visningen tar cirka 30 minuter.
Rekommenderad ålder: Från 5 år.
Biljett: Begränsat antal platser. Hämta gratis visningsbiljett i Kungstornets reception tidigast 30 minuter före visning.

12.30 Visning "Lutfisk och 1 ½ kvarter söt mjölk – berättelser från Nyköpingshus i juletid"

Under Nyköpingshus långa historia har fler än 800 jular passerat. Följ med på visning om ett kungligt julbad, en julstressad fatburshustru och en föräldralös pojke på rymmen.
Tid: Visningen tar cirka 45 minuter.
Biljett: Begränsat antal platser. Hämta gratis visningsbiljett i Kungstornets reception tidigast 30 minuter före visning.

Tre utställningar

När du besöker Kungstornet kan du också kolla in utställningarna "Fångar och korrektionshjon - Nyköpingshus på 1800-talet", "Schack och makt" och "Fursten". Läs mer om utställningarna här.

Juliga aktiviteter för familjen på museet

Välkommen till Sörmlands museum, på Tolagsgatan i Nyköping, i adventstid och på jullovet. Här finns något för alla barn och deras vuxna. Upptäck, utforska och skapa tillsammans! Hela museet är öppet och du kan passa på att besöka de olika utställningarna och äta och fika i restaurangen.

Läs mer om familjevisningar och familjeverkstäder här

Datum:

Lördag 27 nov - fredag 7 jan 2021/2022

Plats:

Nyköpingshus, Vallgatan, Nyköping.

27 nov