Museets entré i kvällsljus

Kulturkväll på museet

Museet är öppet till klockan 20 på våra kulturkvällar som äger rum sista onsdagen varje månad. Välkommen till visningar, crafterwork och olika kulturevenemang. Fri entré!

Guidade visningar

Klockan 17: Visning i Berättande magasin. Tema Kuriosakabinett.
Cirka 60 minuter. Boka din gratisbiljett här. 

Klockan 17.30: Visning av utställningen NK:s möbler.
En guide introducerar utställningen ca 15 min. Ingen förbokning krävs.

Crafterwork

På crafterwork ses vi för att slöjda tillsammans med olika material och tekniker. För vana och ovana slöjdare. Kvällens tema: julfint med plåt och trä, julkort/ etiketter i grafik.

Klockan: 17–19.30
Plats: Verkstäderna. 

Fri entré. För vuxna och barn från 12 år. Drop-in, ingen föranmälan.

Amat Levin - Svart historia

Boksamtal med Amat Levin, författare till boken Svart Historia (2022) . Sommarvärd 2022, nominerad till Augustpriset för Årets Fackbok 2022, utsedd till Årets allmänbildare 2023.

För tre år sedan startade journalisten Amat Levin Instagram-kontot Svart historia. Intresset för kontot exploderade, idag har det nästan 70 000 följare. Uppenbarligen var det många som saknade en mångfacetterad bild av Afrikas och svarta människors historia. Få delar av världshistorien är lika försummad som svarta afrikaners och den tillhörande diasporan runt om i världen.

Klockan:
18 - 19
Plats: Restaurangen

Konsert med Kristina Issa

Svensksyriansk sångerska från Katrineholm. Under 2021-2022 hade hon en av huvudrollerna i Håkan Hellström-musikalen Kärlek skonar ingen, som sattes upp på GöteborgsOperan.

Med synthar, bombastiska trummor och en mäktig röst levererar Kristina berättelser om uppbrott, utanförskap och längtan till något nytt. Hösten 2021 släppte hon sitt tredje fullängdsalbum Where Do We Go?

Musikvideo - Cant stay

Klockan: 19.00 (insläpp 18.30)
Plats: Hörsalen

ung kvinna omlindad i rosa tyg

Kristina Issa

Öppet från 10 till 20

Restaurangen har kvällsöppet och serverar varm mat samt fika. Besök även butik och utställningarna.

En stående aktivitet på våra kulturkvällar är också ett stickcafé i restaurangen! Varmt välkommen om du vill skapa i grupp. För vana och nybörjare.

Datum:

Onsdag 29 nov 2023

Plats:

Sörmlands museum

Tid:

17:00 - 20:00
29 nov