Porträtt av ung kvinna inlindad i rött tyg

Konsert med Kristina Issa

Välkommen till en musikupplevelse med denna svensksyriansk sångerska från Katrineholm. Med synthar, bombastiska trummor och en mäktig röst levererar Kristina berättelser om uppbrott, utanförskap och längtan till något nytt.

Hösten 2021 släppte Kristina Issa sitt tredje fullängdsalbum Where Do We Go?

Kristina Issa har, förutom att skapa och släppa fantastiska poplåtar med sitt band, satt upp föreställningarna Arabic Spring och Queen Zenobia. Hon har uppträtt på scener runt om i Europa och skrivit musik för teater, radio och film. Under 2021-2022 hade hon även en av huvudrollerna i Håkan Hellström-musikalen Kärlek skonar ingen, som sattes upp på GöteborgsOperan.

Line up

Kristina Issa: sång, piano och harpa
Malte Zeberg: Bas
Sofia Andersson: Saxofon
Emil Blommé: Trummor
Fredrik Brändström: Synthklav

"På scen blir hennes musik och sång än mer accentuerad. Rösten är en urkraft, en energi som kan både fördriva demoner som smeka kärleksfullt. Hon är ett uttryck som är gränslöst, men ändå intimt. Sången är fascinerande, men så är också kompositionerna som hennes band förvaltar så väl med dynamik, intensitet och närhet." – Kai Martin

Se inslag från Kristina Issas videopremiär i SVT's PSL

Reservera plats

Reservera din plats utan kostnad. Insläpp kl 18.30. Klockan 18.50 släpps alla reservationer. Det vill säga, om du inte har tagit din plats innan klockan 18.50 så kan den gå till någon annan.

Datum:

Onsdag 29 nov 2023

Plats:

Sörmlands museums hörsal

Tid:

Klockan 19–20

Fri entré.
Förboka din plats för att garantera en plats.
Drop-in på obokade platser.

29 nov