Porträtt av man med grön bakgrund

Amat Levin: Svart historia

Träffa Amat Levin, journalist och författare, som berättar om svart historia: varför den traditionellt har varit undertryckt, varför det är viktigt att ändra på det och vad kunskap om den kan lära oss om idag.

Amat Levin har bakgrund som journalist och är uppvuxen i Farsta i södra Stockholm. Han gör podden The Power Meeting Podcast och driver Instagramkontot @svarthistoria. Han debuterade
2020 med Slumpens barn. 2022 utkom hans andra bok Svart historia.

Amat Levin var sommarvärd 2022, nominerad till Augustpriset för Årets Fackbok 2022, utsedd till Årets allmänbildare 2023

Svart historia

För fyra år sedan startade journalisten Amat Levin Instagram-kontot Svart historia. Intresset för kontot exploderade, idag har det nästan 70 000 följare. Uppenbarligen var det många som saknade en mångfacetterad bild av Afrikas och svarta människors historia.

Boken Svart historia försöker inte ge en komplett eller slutgiltig bild av Afrikas, eller svarta människors, historia, utan är en serie nedslag, en samling breda penseldrag som ger en introducerande inblick. Kärnfull utan att vara för förenklande fungerar den som ett verktyg till att bättre förstå världen vi lever i idag.

Datum:

Onsdag 29 nov 2023

Plats:

Sörmlands museums restaurang

Tid:

Klockan 18 - 18.45

Fri entré, ingen förbokning krävs

29 nov