svartvit bild på kvinna

Konsert: Anna Järvinen

Anna Järvinen är en sverigefinsk kompositör, sångerska och musiker som tidigare spelade i musikgruppen Granada. Aktuell med soloalbumet Lila som släppts både på svenska och finska.

Anna Järvinen är en sverigefinsk kompositör, sångerska och musiker som tidigare spelade i musikgruppen Granada. Senaste albumet har fått lysande recensioner och Anna har spelat på Sveriges större scener. Hennes unika röst och låtar som Psalm och I Det Guldiga Prasslet har gett henne en hängiven publik.

Recensioner

Albumen reflekterar Järvinens kulturella arv (född i Helsingfors, uppvuxen i Stockholm) och är musikaliskt identiska men presenteras på olika språk. "Lila" på svenska och "Liila" på finska. Jan Gradvall gav album 4/5 i betyg veckans upplaga av DI Weekend där han framhäver hennes karaktäristiska uttryck och samspelet mellan de båda versionerna.

DN's recensent Matilda Källén gav även 4/5 och lyfte fram det elektriska mötet mellan Järvinen och kompositören Tapio Viitasaari, och Aftonbladets Per Magnussons listades också "Lila/Liila" för veckans musikhändelser!

Biljetter

Köp biljett till konserten i på Sörmlands museum eller i museets webshop.

Ordinarie pris 150 kr
Pensionär eller ungdom (under 26 år): 100 kr

 

En del av Sörmlands museums kulturkväll

Det här är ett av programmen på Sörmlands museums Kulturkväll den 27 mars. Övriga programpunkter har fri entré. Hela programmet finns att läsa här.

Datum:

Onsdag 27 mar 2024

Plats:

Hörsalen, Sörmlands museum

Tid:

Klockan 19.00.
Insläpp klockan 18.30.
Förköpsbiljett krävs.

27 mar