porträtt på en kvinna och två män

Designsamtal

Möt Ferréol Babin och formgivarduon Magniberg i ett samtal om kreativitet, produktion och betydelsen av plats och sammanhang.

Ferréol Babin är designer och skulptör, utbildad i Frankrike och Japan. Han arbetar med många olika tekniker inom måleri, design och hantverk. Bruksföremålen och skulpturerna är skapade med en nyfikenhet på form och material. Funktionella, men också poetiska. Han arbetar även med ljus, scenografi och konceptuella installationer. Under hösten har Ferréol Babin ett IASPIS-residens hos Mellösaverken i Flen.

Magniberg består av Bengt Thornefors, tidigare designer på bland annat Acne Studios och Yves Saint Laurent, och Nina Norgren, tidigare florist och grafisk formgivare. Namnet kommer från 1700-talshuset i Nyköping där de bor sedan 2008. Idag formger de sängkläder, möbler och inredning med lokal produktion i Sörmland. Med Magniberg som kreativ plattform initierar de samarbeten i gränslandet mellan design och samtida konst.

Efter samtalet finns möjlighet att ställa frågor samt att träffa andra yrkesverksamma kreatörer!
Moderator: Sanna Svanberg, bild- och formkonsulent

Designsamtalet är en del av Kulturkvällen, när Sörmlands museum har öppet till klockan 20. Hela programmet för Kulturkvällen finns här.

Magniberg porträttfoto: Petter Lundgren

Datum:

Onsdag 28 sep 2022

Plats:

Sörmlands museums restaurang

Tid:

18:15 - 19:45
28 sep