två kvinnor sitter intill en kvinna som ligger på rygg på en scen

Crafterwork: Skapa scenografi och dansa

På crafterwork ses vi för att skapa tillsammans. I kväll skapar vi scenografi och dansar!

Klockan: 17–19.30
Plats: Skaparverkstaden, Sörmlands museum
Fri entré. För vuxna och barn från 12 år. Drop-in, ingen föranmälan. Inga förkunskaper krävs.

Med hjälp av olika material kan du bidra till dansföreställningen "På tunn is – ur nödvändighet" som visas på Scenkonst Sörmland i höst.

Träffa Anna Emilsson, koreograf och dansare, samt Xenia Kriisin, musiker och kostymör. På plats finns också seniorkören Tonsvalorna. 

Under hela 2022 jobbar Anna Emilsson, som lever med Rheumatoid Artrit, med dansprojektet "På tunn is, ur nödvändighet".

Communitydans är en projektform som erbjuder medborgare, med eller utan tidigare erfarenhet av dans, att tillsammans med en professionell danskonstnär få uttrycka sig kring olika teman. Genom rörelse och samtal väcker projektet frågor om normer kring kroppen och föräldraskapet. Olika personer och föreningar i Sörmland har fått utforska vad det är att leva med med någon form av kroppslig begränsning som till exempel kronisk sjukdom/funktionsnedsättning och samtidigt vara förälder. Med ödmjukhet, allvar, humor och värme tas dessa berättelser om hand och blir en del av en föreställning i Eskilstuna 8 december.

På scen finns fyra kvinnor som alla fått förhålla sig till smärtan med verktygen kropp, rörelse, text, röst och musik. Med lager av kärlek, ömhet, skuldkänsla, arv och självbevarelsedrift.

Läs mer om projektet "På tunn is" här

Läs mer om communitydans här

Datum:

Onsdag 26 okt 2022

Tid:

17:00 - 19:30
26 okt