Konstdygnet, vit text på röd-orange botten.

Konstdygnet 2021: Vad händer med konsten?

Varje år är Sörmlands museum med och arrangerar en nationell konferens för konstfältet. 17-18 november bjuder vi in till att träffas på det nybyggda Kulturkvarteret i Örebro!

Konstdygnet kretsar kring vad vi har lärt oss och vad vi kan ta med oss in i framtiden. Tillståndet som pandemin har försatt oss i får oss att förstå hur stor betydelse konst och kultur har för människan. Det blir tydligt efter en längre tid med begränsningar och avsaknad av möten med konsten som vi är vana att få.

Med konstnärer, forskare och andra inom fältet diskuteras konsten utifrån dess förutsättningar framåt. Ta del av inspirerande föreläsningar och samtal som tematiskt rör sig utifrån frågor om hållbar utveckling och konstens nya behov. Kommer hotande klimatförändringar ställa nya krav på konstnärlig produktion och på våra konstnärliga stödsystem? Kan skogen bli en konsthall? Och hur kan vi skapa förutsättningar för konsten att ta nya riktningar i ovissheten?

Anmälan

För anmälan och program, Konstdygnet 2021 (regionorebrolan.se).

Arrangörer

Främjandeverksamheterna inom bild och form i Region Örebro län, Region Västmanland, Region Uppsala och Region Sörmland samt Folkrörelsernas Konstfrämjande, Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och medarrangör Örebro konsthall.

 

 

Datum:

Onsdag 17 nov - Torsdag 18 nov 2021

Plats:

Kulturkvarteret i Örebro

Onsdag kl 11-18
Torsdag kl 8.30-12

17 nov