Slöjdade vita änglar i trä

Jultälj med Täljakademin

Välkomna till Täljakademins sista träff för året. Vi skapar olika föremål för julen, till exempel tomtar, änglar, julgransdekorationer, grötskedar, senapsspadar och ljusstakar.

Ta med dig ditt eget arbete om du har något. Annars finns material och verktyg på plats.

Kl 13 finns möjlighet för den som vill att gå med på en tur (max 15 personer) i museets berättande magasin för att titta extra på täljda föremål. Visningen leds av Helena Åberg, enhetschef Hemslöjd.

Samma tid har också Textilakademin en träff i museets textilverkstad så vi har möjlighet att göra studiebesök hos varandra och ha gemensamma fikapauser.

Handledning

Träffen leds av slöjdarna Ulf och Ulrika Eckardt.

Endast föranmälan

För att delta i träffen behöver du föranmäla dig senast 9 december till helena.aberg@regionsormland.se.

Pris

100 kr för medlem i Hemslöjdsföreningen Sörmland
150 kr för övriga.

Fika ingår.

Nyfiken på Täljakademin?

Sörmlands Täljakademi är ett nätverk för dig som arbetar i trä med skärande handverktyg och vill fördjupa dig, bli intresserad och träffa likasinnade. Tillsammans håller vi praktiska slöjdträffar, gör studiebesök och lyssnar på föredrag. Täljakademin är ett samarbete mellan Sörmlands museum och Hemslöjdsföreningen Sörmland.

Om du har förkunskaper inom träslöjd och är intresserad av att gå med i nätverket är du varmt välkommen att prova på genom att delta i den här träffen! Läs mer om Täljakademin här.