Dukat för julpynt med garn, sidenband, spets, tyger och knappar

Julpynt med Textilakademin

Välkomna till Textilakademins sista träff för året. Vi dukar upp med allsköns grannlåt: kläde, spets, band, ull, pärlor, linnetyg, paljetter, broderigarner med mera. Obs! Föranmälan krävs.

Sy och dekorera hängen till granen, sy en julklappsstrumpa, en högtidlig grytlapp eller varför inte en klassisk garnängel? Givetvis är du välkommen att ta med ditt eget arbete om du vill. Vi har annars allt du behöver.

Samma tid har också Täljakademin en träff i museets träverkstad så vi har möjlighet att göra studiebesök hos varandra och ha gemensamma fikapauser.

Handledning

Träffen leds av textilkonsulent Maria Neijman som kommer att presentera sig och berätta om sin syn på det textila uppdraget. Då finns också möjlighet för dig som medlem att berätta vilka sorters aktiviteter du önskar att Textilakademin fokuserar på under nästa år.

Endast föranmälan

För att delta i träffen behöver du föranmäla dig senast 9 december till maria.neijman@regionsormland.se.

Pris

100 kr för medlem i Hemslöjdsföreningen Sörmland
150 kr för övriga.

Fika ingår.

Nyfiken på Textilakademin?

Sörmlands Textilakademi är ett nätverk för dig som arbetar i olika textila tekniker och vill fördjupa dig, bli intresserad och träffa likasinnade. Tillsammans håller vi praktiska slöjdträffar, gör studiebesök och lyssnar på föredrag. Textilakademin är ett samarbete mellan Sörmlands museum och Hemslöjdsföreningen Sörmland.

Om du har förkunskaper inom textilslöjd och är intresserad av att gå med i nätverket är du varmt välkommen att prova på genom att delta i den här träffen! Läs mer om Textilakademin här.