en man med svart bakgrund

Två dagar om Skapande skola

Scenkonst Sörmland, Biblioteksutveckling Sörmland och Sörmlands museum bjuder in till två inspirationsdagar om Skapande skola.

Bli inspirerad, ta del av goda exempel, presentationsteknik, upplägg och hur du ökar tillgängligheten för eleverna.

Under två dagar i maj får du chansen att arbeta fram början till ditt skapande skola projekt. Dagarna hänger ihop och vi ser helst att du deltar på båda.

Länets konsulenter inom film, dans, litteraturfrämjande, konst och slöjd vill genom inspirationsdagarna ge stöd och möjlighet åt kulturarbetare i Sörmland att få hjälp att utveckla idéer och projekt inom skapande skola.

Du anmäler dig här

9 maj

Plats: Musikens Hus, Katrineholm

Program

09.30-12 Inspiration och tips från två erfarna kulturabetare: Matiss Silins är estradpoet och Sveriges första spoken word-pedagog. Matiss har över tio års erfarenhet av skapande skola-projekt och ser fram emot att dela med sig av sina erfarenheter. Veronica Hammarlund frilansar som dansare och koreograf sedan sin examen från Balettakademien i Stockholm. Har genomfört flertalet Skapande skola-projekt för lågstadiet.

12-13 Mingellunch

13-15 Workshop i tvärkulturella grupper om skapande skola-idéer.

28 maj

Plats: Sörmlands museum, Nyköping

Program

9.30-12.00 Presentation av idéer till skapande skola projekt och genomgång av ansökan till Kulturrådet.

12.00-13.00 Mingellunch

13.00-15.00 Två föredrag om presentationsteknik och hur du ökar  tillgängligheten i ditt skapande skola projekt. Karin Andersson är kommunikatör på Sörmlands museum, tidigare har hon arbetat som lärare och ska prata om presentationsteknik och vad du kan tänka på hur du uttrycker dig i tal och skrift. Ytterligare ett föredrag tillkommer.

Speeddating

19 september kommer vi bjuda in till en speeddatingträff med kultursamordnare från kommunerna i Sörmland, rektorer från friskolor och kulturarbetare där det finns chans att presentera sina idéer. Du som deltagit i maj har förtur. Anmälan till 19 september kommer ut i augusti.

Dagarna är gratis och vi bjuder på fika och lättare lunch.

Bilden föreställer Matiss Silins. Foto: Tobias Walk

Datum:

Torsdag 9 maj 2019

Plats:

Musikens Hus, Katrineholm

Tid:

9.30-15

9 maj