Culturum. Offentlig byggnad i vitt och orange

Kväll om Culturums historia

Kom och ta del av historien bakom Culturum - en av Nyköpings karakteristiska byggnader - och lär dig mer om dess arkitekt!

Regissör Sven Blume visar filmen Det krokiga och det raka om arkitekt Carl Nyrén. Efteråt visas Culturum av två arkitekter som deltog i byggnadens utformning – Karin Nyrén och Lars Gauffin.

Om de medverkande:

Sven Blume
Har sedan examen från Stockholms Dramatiska Högskola 2013 framförallt arbetat med dokumentärfilm, för närvarande med den dokumentära långfilmen Lewerentz i samarbete med SVT. Blume arbetar även med konstfilm, installationer, musikvideos och medskapande projekt.

Karin Nyrén
Anställdes på Nyréns arkitektkontor 1987. Första uppdraget blev att hjälpa till med projekteringen av Culturum i Nyköping i nära samarbete med Göran Flodholm. Främst inredning, färgsättning, belysning och snickeridetaljer samt utformning av barnavdelningen.

Lars Gauffin
Arbetade i 38 år på Nyréns arkitektkontor, till stor del med det offentliga rummet för konst, musik och litteratur. Deltog i projekt Culturum från tävling fram till invigning.

Fri entré!
Arrangör: Nyköpings Stadsbibliotek i samarbete med Sörmlands museum.

Datum:

Torsdag 9 dec 2021

Plats:

Olrogsalen, Culturum

Tid:

18:30
9 dec