tre flickor sitter på broräcke

Sommarungdom till Sörmlands museum

Vi söker dig som går ut årskurs 2 på gymnasiet för praktik till olika delar av Sörmlands museums verksamhet.

Om oss

Sörmlands museum, en del av Region Sörmland, är ett länsmuseum med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. I november öppnade vi ett helt nytt museihus i Nyköping! En spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Med plats för utställningar, evenemang, kurser, möten, öppna samlingar och mycket mer.

Vi söker nu sommarpraktikanter till olika delar av Sörmlands museums verksamhet.

Sommarungdomar hos Enhet hemslöjd

Sex platser under period 1, vecka 25-28.

Under praktikens två första veckor kommer vi att tillsammans arbeta fram slöjdaktiviteter som vi sedan åker ut och genomför på olika platser i Sörmland. Du som är sommarungdom kommer att få lära dig arbeta med olika slöjdtekniker och sedan vara assistent till vana handledare och tillsammans hålla i workshops. Vi söker dig som tycker det är roligt med slöjd, är social och bra på att samarbeta.

Kontakt: Anny Liivamäe, länshemslöjdskonsulent, e-post: anny.liivamae@regionsormland.se, mobil: 076-72 18 880

Sommarungdomar i museirestaurangen

1 plats per period

Som sommarungdom i museirestaurangen kommer du att få utföra enklare uppgifter såsom att servera mat till restaurangens gäster, diska och hålla snyggt i matsalen och på uteserveringen. Du kommer att röra dig bland restaurangens gäster och vi söker dig som gillar människor och att hjälpa till där det behövs.

Kontakt: Kajsa Moberg, matsalsansvarig, kajsa.moberg@regionsormland.se, 0720-84 85 78

Sommarungdomar i Sörmlands museums nya hus

1 plats per period

Som sommarungdom i Sörmlands museums nya hus kommer du att få hjälpa till med enklare uppgifter såsom att hålla koll i utställningarna och hjälpa museets besökare tillrätta. Du följer med på de dagliga visningarna i museets magasin som assistent. Du hjälper också till med tvätt och ser dessutom till att utomhusmiljön är ren och snygg. Du kommer att träffa många av museets besökare så det är positivt om du tycker om att möta nya människor.

Kontakt: Sofia Kummel, antikvarie, sofia.kummel@regionsormland.se, 072-146 14 18

Utbildning och erfarenhet

Du går ut gymnasiet årskurs 2 och har inte tidigare haft sommarpraktik inom Landstinget Sörmland. Endast de som bor och går i gymnasiet i Södermanland och går ut årskurs 2 till sommaren kan söka sommarpraktik i Region Sörmland.

Personliga egenskaper

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar bra tillsammans med andra människor.

Anställning och information

Du får en visstidsanställning under fyra sammanhängande veckor, 6 timmar om dagen (30 timmar i veckan). Varierade arbetstider kan förekomma inom olika verksamheter. Sommarjobben förläggs huvudsakligen i två perioder: period 1, vecka 25 - 28 och period 2, vecka 29 - 32. Du kan endast få placering under en period. Lönen exklusive semesterersättning är 100 kr/timmen.

Urval

Urval sker genom lottning och vi beaktar mångfald- och jämställdhetsperspektivet vid lottningen. Den som blir uttagen kommer att få kallelse till intervju per mail, brev eller telefon.

Kom och jobba hos oss på Sörmlands museum!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-04-07

Ansök här