Nyköpingshus med det vita Kungstornet.

Sommarpraktik på Nyköpingshus

Vi söker dig som går ut årskurs 2 på gymnasiet. Sök sommarpraktik till Kungstornet på Nyköpingshus!

I Kungstornet på Nyköpingshus har Sörmlands museum tre utställningar som handlar om medeltid, renässansen och 1800-talet. Kungstornet är öppet varje dag 1 juni-31 augusti.

Tillsammans med Kungstornets värdar får du som sommarpraktikant ta hand om museets besökare i utställningarna och receptionen/butiken. Du får också hjälpa till att hålla snyggt i Kungstornet och på utomhusområdet. Se till Tovastugan varje dag ingår också i uppgifterna. Du kommer också få se över anslagstavlor samt dela ut informationsmaterial i centrala Nyköping.

Utbildning och erfarenhet
Du går ut gymnasiet årskurs 2 och har inte tidigare haft sommarpraktik inom Landstinget Sörmland.

Personliga egenskaper
Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar bra tillsammans med andra människor.

Anställning
Du får en visstidsanställning under fyra sammanhängande veckor 27-30, 6 timmar om dagen (30 timmar i veckan). Lönen exklusive semesterersättning är 100 kr/timmen.

Urval
Endast de som bor och går i gymnasiet i Södermanland och går ut årskurs 2 till sommaren kan söka sommarpraktik i Landstinget Sörmland.

Urval sker genom lottning och vi beaktar mångfald- och jämställdhetsperspektivet vid lottningen. Den som blir uttagen kommer att få kallelse till intervju per mail eller telefon.

Om Landstinget Sörmland
Landstinget Sörmlandhar många spännande och viktiga jobb och kommer i framtiden att ha stort behov av engagerade medarbetare som vill växa och utvecklas med oss. Tillsammans bidrar vi till att ge länets invånare en bra service, god vård, tillgång till utbildningsmöjligheter och kulturupplevelser. Därför vänder vi oss till dig som är nyfiken på våra verksamheter men ännu inte gjort ditt yrkesval. Du kommer att få en god inblick i någon av våra arbetsplatser och du får introduktion och handledning av van personal.

För mer information
Kontakta Sofia Jansson, 0155-24 51 94, 072-146 14 18.

Sista ansökningsdag
Den 8 april 2018. Ansök här: www.landstingetsormland.se/jobba