ett tiotal personer befinner sig i en skaparverkstad

Slöjdpedagog

10 månader, 75%. Tillträde 1 mars 2019.
Vi söker en slöjdpedagog till projektet Mera slöjd! som riktar sig mot ungdomar i åldern 13-18 år.

I projektet kommer vi arbeta med återkommande slöjdträffar på fritidsgårdar i några av länets kommuner. Målet är att ungdomar i Sörmland ska få möjlighet att skapa kreativt med slöjd. Ett delprojekt är att ta emot sommarungdomar under en fyraveckors period. Projektet genomförs med stöd av kulturrådet och pågår under ett år.

Om oss

Sörmlands museum är ett länsmuseum. Verksamheten utgår ifrån vårt nybyggda hus som ligger i Nyköpings hamn. Projektet Mera slöjd! drivs av enheten Hemslöjd. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med projektet Mera slöjd! men även andra arbetsuppgifter på Sörmlands museum kan förekomma. Din främsta arbetsuppgift är att handleda och arrangera slöjdträffar för ungdomar. Din arbetstid kommer vara oregelbunden och innefatta både dag, kväll och helgarbete.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha goda praktiska kunskaper i slöjdens material och tekniker. En bredd i din kompetens men med tyngd inom hårdslöjd. Erfarenhet av handledning och arbeta med ungdomar. Tycka att det är roligt att arbeta pedagogiskt med barn och unga. Vara kreativ och utåtriktad. Ha initiativkraft och bra organisationsförmåga. Ha god samarbetsförmåga och lätt att knyta kontakter.

Du har en adekvat akademisk examen eller motsvarande kunskaper och erfarenheter inhämtade på annat sätt. Du kommer behöva visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. B-körkort är ett krav.

Sörmland är ett län med en mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund.

Anställning

Projektanställning 75 % i ca 10 månader. Tillträde 1 mars 2019, gärna tidigare, till och med 31 december 2019.

Information

Frågor angående tjänsten lämnas av enhetschef Helena Åberg eller hemslöjdskonsulent och projektledare Anny Liivamäe (se kontaktrutor).

Fackliga företrädare Saco-DIK
Karin Edlund, 0767-21 91 11
Kari Arnekleiv, 073-866 58 28

Ansökan och sista ansökningsdag

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansökan med cv och referenser ska ha inkommit senast 23 januari 2019 via

Regionsormland/jobb