Vikarierande länshemslöjdskonsulent, textil

Vill du bidra till att utveckla slöjden i Sörmlands län?

Om oss

Sörmlands museum är ett regionalt museum – ett länsmuseum - med verksamhet i hela Sörmland. Med historia, konst och slöjd vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Verksamheten rymmer allt från utställningar inne, ute och på webben, pedagogiska program och kurser, workshops, rådgivning och kulturmiljöuppdrag till insamling, dokumentation och öppna samlingar. Sörmlands museum har Region Sörmland som huvudman. Sörmlands museums magasin/arkiv, kontor, slöjdverkstäder, utställningslokaler och produktionslokaler finns i Nyköping men museet är verksamt i hela länet.

Hemslöjdsverksamheten vid Sörmlands museum är inne i ett utvecklingsskede med flera intressanta projekt inom bland annat barn- och ungdomsområdet, pedagogisk verksamhet, tillvaratagande av immateriellt kulturarv, utställningsverksamhet och regional näringsutveckling. Hemslöjdskonsulenterna har som uppgift att öka intresset, kunskapen och utövandet av hemslöjd i hela regionen. Hemslöjdsenheten, som länshemslöjdskonsulenterna tillhör, är en självständig och väl integrerad enhet av Sörmlands museum.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet som hemslöjdskonsulent ingår att utveckla slöjden i länet genom projekt, information, rådgivning, temadagar, föreläsningar, visningar, slöjdarträffar, utbildning och utställningar mm. Arbetet innebär mycket kontakter och stort engagemang såväl internt som externt. Hemslöjdskonsulenterna driver både egna projekt och ingår i projekt som andra enheter på museet driver. I båda fallen är samarbete mellan flera enheter inom museet och ofta även med externa parter vanligt. Tjänstgöring på helger och kvällar ingår i tjänsten.

Din kompetens

• Du är kreativ, har initiativkraft, bra organisationsförmåga.
  • I tjänsten ingår det att samarbeta med olika grupper och organisationer. Därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och att skapa goda hållbara relationer.
  • Du har ett djupt och äkta intresse för slöjd och människor.
  • Du har datavana och kan uttrycka dig i tal och skrift.
  • Du har dokumenterade kunskaper och färdigheter inom det textila hemslöjdsområdet och har relevant högskoleexamen, exempelvis kandidatexamen från ledarskap i slöjd och kulturhantverk, eller motsvarande kompetenser.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
  • Arbetet är förenat med resor och körkort erfordras.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Vikariat 80-100%, 2019-10-15-2020-04-15. Tillträde 2019-10-15 eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Länsmuseichef Karin Lindvall, Karin.Lindvall@regionsormland.se, 070-651 05 61.

Enhetschef för hemslöjd Helena Åberg, Helena.Aberg@regionsormland.se, 070-946 15 26.

Facklig företrädare Saco-DIK:

Karin Edlund, Karin.Edlund@regionsormland.se 076-721 91 11 (semester v. 28-32).

Kari Arnekleiv, Kari.Arnekleiv@regionsormland.se 073-866 58 28 (semester v. 27-30).

Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Under semester kontakt DIK centralt, se www.dik.se

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.
Kom och jobba hos oss på Sörmlands museum!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-08-25.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Här söker du tjänsten som länshemslöjdskonsulent på Sörmlands museum