Kypare och kock står och samtalar

Kocken och en kypare, Hotel de France, Amsterdam, januari 1898. Från konstnär Bernhard Östermans samling.

Köksmästare/projektledare

Vi söker nu en köksmästare/projektledare för Sörmlands museums restaurang och mathantverk som är en ny verksamhetsgren där navet är museets nya bistro i Nyköping.

Som en integrerad del med museets övriga verksamhet kring lärande, skapande, historia, konst och slöjd, ska den nya restaurangverksamheten ha fokus på mathantverk från jord till bord och åter till jord, hållbar utveckling, hälsa, skapande och kunskapsförmedling för och med många människor. Och samtidigt ska bistron ge rika matupplevelser och vara en attraktiv mötesplats.

Verksamheten är under uppbyggnad och är inledningsvis under fyra år ett projekt underställt länsmuseichefen. Därefter görs en utvärdering kring driftsform.

Projektledaren för restaurang och mathantverk är adjungerad i museets ledningsgrupp. Projektledaren har budget- och verksamhetsansvar liksom personalansvar.

Vi söker en positiv och engagerad person med intresse av samarbeten över genregränser. Självklart med stort matkunnande, passion för själva matlagningen och stor erfarenhet av och intresse för att arbeta med närodlat, ekologiskt och hållbart. Bred erfarenhet av att skapa nya koncept och leda restaurangverksamhet med ekonomi, planering och personalledning är också en förutsättning.

Att sätta gästernas helhetsupplevelse i centrum och bidra till att museets vision att vidga vyer och väcka engagemang även uttrycks i museets bistro är basen.

Kvalifikationer

Vi söker en driven person som tycker om att laga mat samt har förmåga att se helheten i ett kök.

Du har köksmästarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minimum sex års erfarenhet av restaurang och minst fyra års erfarenhet i en arbetsledande position.

Erfarenhet av konceptutveckling är en förutsättning.

Ett genuint intresse för lokala råvaror och hållbarhet är ett krav. Du har bra ledarskaps-, kommunikations-, organisations- och relationsfärdigheter.

Erfarenhet inom livsmedels, kostnadskontroll, hygienregler och normer (HACCP).

Du har god förmåga att leda en grupp, engagera samt motivera dina kollegor.

Du kan planera, organisera och strukturera ditt och gruppens arbete i samverkan med andra delar av museet.

Du är flexibel och kan snabbt hitta lösningar på uppkomna situationer.

Intresse för samarbeten med andra enheter och verksamhetsområden.

Självklart är du serviceinriktad och har drivet att vilja hjälpa andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sörmland är ett län med mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Omfattning

Tillsvidare, heltid, provanställning de första 6 månaderna. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten

Länsmuseichef Karin Lindvall tel: 070-651 05 61
Projektledare Christer Eklund tel: 072-529 46 80

Se kontaktrutor.

Sista ansökningsdag

Ansökan ska ha inkommit senast 20 mars via www.landstingetsormland.se/jobba