Nya Sörmlands museum med museiparken i förgrund.

Lokalvårdare

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Sörmlands museum som mötesplats och besöksmål. I rollen som lokalvårdare kommer du att vara en nyckelperson som tillsammans i ett lokalvårdsteam kommer att lägga upp arbetet med museets lokalvård.

Arbetsbeskrivning

Ansvarsområden kommer att innehålla delaktighet att skapa städrutiner och kvalitetsuppföljningar. Lokalvård kommer att utföras i offentliga lokaler, magasin, kontor och andra arbetslokaler. I arbetet ingår även att vara en del av museets värdskap i nära samverkan med andra medarbetare. Arbetet är utåtriktat och serviceinriktat och innebär mycket kontakter med museets besökare och gäster.

• Minst 2 års erfarenhet som lokalvårdare.
  • Utbildningar i PRYL/SRY eller liknande är meriterande.
  • Golvvårdskunskap inklusive hantering av skurmaskiner och lokalvård av offentliga ytor är meriterande.
  • Goda kunskaper i svenska.
  • Körkort B (du kan komma att arbeta även utanför huset i samband med museets verksamhet i andra lokaler)

Personliga egenskaper

• Känsla för service och teamarbete, god samarbetsförmåga är viktigt.
  • Förmåga att se vad som behöver göras för att det ska vara rent och snyggt. Du måste alltså vara flexibel, snabb samt kunna ta egna initiativ.
  • Intresse för metodutveckling av att lära nytt exempelvis vid specialstädning i samverkan med personal för samlingsförvaltningen.
  • Du är ansvarsfull och noggrann.
  • Intresse för museets verksamhetsområden historia, konst och slöjd.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för att hitta rätt person till denna tjänst.

Frågor och ansökan

Vi söker 2 heltidstjänster. Tjänsternas omfattning är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Tillträde efter överenskommelse. Ansökan med meritförteckning ska ha inkommit senast 23 september via:

www.landstingetsormland.se/jobba

Sörmland är ett län med en mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund. Sörmlands museum står mitt uppe i ett spännande skede med öppning av nytt hus och utveckling av verksamheten. Vi söker dig som gillar Sörmlands museums vision: Att vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Sörmlands museum sätter människan i centrum, vilket är vårt kännetecken.

Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Service och administration Kristin Lemon, 072-148 73 55
Fackliga företrädare nås via växeln 0155-24 50 00