Två kockar håller fram varsitt serveringsfat. En man provsmakar.

Avsmakning av kockarnas mat på Standard hotell i Nyköping år 1957.

Kockar

Till hösten 2018 öppnar restaurangen på Sörmlands museum. Våra ambitioner är höga. Vi söker dig som vill vara med att starta upp och forma köket. Fokus kommer att ligga på mathantverk från jord till bord och åter till jord med betoning på hållbarhet, närodlat och ekologiskt.

Restaurangen ligger i Sörmlands museum nya hus i Nyköping. Museet öppnar i november. Nu söker vi kockar till vårt kök där vi kommer att servera mat med fokus på det närodlade, gröna och ekologiska. Restaurangen har ca 100 sittplatser och det kommer att serveras lunch samt vara öppet några kvällar i veckan. Restaurangen kommer också bedriva festvåningsverksamhet.

Arbetsbeskrivning
Som kock hos oss är din huvudsakliga arbetsuppgift att laga riktigt god och vällagad mat. Vi ser gärna att du är kreativ i din matlagning och har lätt att arbeta med snabba beslut och hög puls. Vi kommer ha stort fokus på det bakade så gärna ett intresse för det.

Kvalifikationer
Du är utbildad kock med minst 1 års erfarenhet. Som person är du driven och gillar att jobba självständigt och i team. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Frågor och ansökan
Vi söker 2 personer. Tjänsternas omfattning är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader. Arbetstiden är schemalagd och inkluderar kvällar och helger.

Tillträde 2018-10-01 eller enligt överenskommelse. Ansökan med meritförteckning ska ha inkommit senast 21 september via:

www.landstingetsormland.se/jobba

Sörmland är ett län med en mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund. Sörmlands museum står mitt uppe i ett spännande skede med öppning av nytt hus och utveckling av verksamheten. Vi söker dig som gillar Sörmlands museums vision: Att vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Sörmlands museum sätter människan i centrum, vilket är vårt kännetecken.

Information om tjänsten lämnas av:
Köksmästare Marcus Sjösten 072-083 85 67 marcus.sjosten@dll.se Länsmuseichef Karin Lindvall, 070-651 05 61 karin.lindvall@dll.se
Fackliga företrädare nås via växeln 0155-24 50 00