Arkivarie till Sörmlands museum

Vill du bidra till vår vision att ”Vidga vyer och väcka engagemang”? Nu söker vi en arkivarie till enheten Samlingar. Tjänsten är ett vikariat på 75%.

Om oss

Sörmlands museum är ett regionalt museum med verksamhet i hela Sörmland. Med kulturhistoria, slöjd och bild och konst vill vi bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Museets öppna och berättande magasin är i centrum tillsammans med program, pedagogik, utställningar, webbpresentationer, kurser med mera.

Dina arbetsuppgifter

Som arkivarie på Sörmlands museum arbetar du med samlingarna vilka inkluderar både föremål, arkivmaterial och fotografier. Fokus ligger på berättelser och människor. Vi söker dig som antingen är färdigutbildad arkivarie eller som genomgår relevant högskoleutbildning, inom exempelvis arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande. Anställningen passar perfekt för dig som är i början av din arkivariekarriär.

Arkivarietjänsten ligger under enheten Samlingar och har ett helhetsansvar för arkivering och vård av informationen hos Sörmlands museum, oavsett förvaringsmedia. Till detta kommer även att göra informationen tillgänglig för både interna och externa intressenter. Inom verksamhetsområdet kommer du samarbeta med registrator och arkivföreståndaren som tillsammans utvecklar dokumenthanteringen.

Arbetsuppgifterna innefattar ordnande och förtecknande, fördelning av ärenden och arkivering av samlingar och diarieförda handlingar och ev. utlämnande av allmän handling. Även bemanning av vårt publika studierum ingår i arbetet där du ska kunna kommunicera arkiv med andra än arkivarier. Diarieföring av ärenden sker i ärendehanterings- och diariesystemet 360 av registrator, och förtecknandet i Visual Arkiv av arkivarier. Registrering i museets digitala databas Sofie tillhör också arbetsuppgifterna. I arbetet kan även ingå att hålla i mindre internutbildningar i diarieföring och ge stöd och ledning i arkiveringsarbetet för anställda på Sörmlands museum. Du kommer främst att samordna de analoga delarna av arkivvårdsarbetet.

Din kompetens

  • akademisk examen inom arkiv- och informationsvetenskap (minst 40 hp)
  • erfarenhet av arkivarbete
  • erfarenhet av arbete i Visual arkiv
  • kunskap om regelverket som styr hanteringen av en myndighets handlingar
  • god kommunikativ förmåga
  • serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Vikariat på deltid 75%, 2020-11-01 eller enligt överenskommelse – 2021-05-31, med eventuell möjlighet till förlängning.

Information om tjänsten lämnas av

  • Enhetschef Samlingar Peter Ostritsch, 072-148 07 76 Skyddad adress
  • Arkivföreståndare Agneta Höglander, 072-144 10 41 Skyddad adress
  • Facklig företrädare Sofia Karlsson, 072-143 32 00 Skyddad adress
  • Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Sörmland är ett län med en mångfald hos befolkningen och vi vill spegla denna verklighet. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund.

Kom och jobba hos oss på Sörmlands museum!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-08-30.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Sök tjänsten via Region Sörmlands webbplats