Antikvarie till Sörmlands museum (vikariat)

Sista ansökningsdag är den 21 april.

Vill du bidra till vår vision att "Vidga vyer och väcka engagemang"?

Om oss

Sörmlands museum är ett regionalt museum med verksamhet i hela Sörmland. Med kulturhistoria, slöjd och bild och konst vill vi bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation. Museets öppna och berättande magasin är i centrum tillsammans med program, pedagogik, utställningar, webbpresentationer, kurser med mera.

Dina arbetsuppgifter

Fokus i tjänsten ligger på insamling (både aktiv insamling och samordning av insamlingsärenden och -möten), registrering av föremål och fotografier, deltagande i utvecklingen av en utställning om andra världskriget.

Utöver dessa uppdrag innebär tjänsten även mindre insatser i andra projekt och att hålla visningar i de öppna magasinen.

Din kompetens

Vi söker en antikvarie med erfarenhet av samlingsförvaltning och utställningsarbete. Som person är du strukturerad och har god organisatorisk förmåga, arbetar lösningsinriktat, noggrant och analytiskt, är van att vara flexibel, att prioritera och hålla givna tidsgränser. Du har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, har god kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Vikariats-anställning med tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 1 oktober 2024.

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef samlingar och kulturhistoria Peter Ostritsch, 072-148 07 76 peter.ostritsch@regionsormland.se
Facklig företrädare Niklas Eriksson, 072-145 02 35, niklas.eriksson@regionsormland.se
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Sörmlands museum!

Ansök här

Välkommen med din ansökan, inklusive CV och intyg, senast 2024-04-21.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Klicka här för att söka tjänsten

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Du som har skyddade personuppgifter bör vara aktsam med vilken information som du delar i din ansökan. Ta kontakt med den kontaktperson som finns angiven i annonsen innan du skickar in din ansökan.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.